duminică, 9 septembrie 2012

16 / Citate

Francois Rabelais: “Valorezi atât cât te apreciezi.”

Jim Allen: “Pune la lucru puterea renunţării pozitive. Cei mai mulţi dintre noi vedem renunţarea ca fiind ceva negativ, dar nu e aşa. Ni s-a spus că “Învingătorii nu renunţă niciodată”, dar, în realitate, învigătorii renunţă tot timpul alegând să înceteze să facă acele lucruri care nu aduc rezultatele pe care şi le doresc. Când renunţi la toate lucrurile care nu merg pentru tine, când renunţi să tolerezi toate lucrurile negative care te trag în spate, creezi o “încărcătură” pozitivă în viaţa ta, precum şi spaţiu pentru mai multe experienţe pozitive.”

 

Stephen Covey: “Oamenii nu pot suporta schimbarea dacă înăuntrul lor nu există o esenţă neschimbătoare. Cheia pentru a capăta abilitatea de a te schimba este statornicia conştiinţei a ceea ce eşti, a ceea ce reprezinţi şi a valorii tale.”

 

Alexandre Dumas: “Omul primeşte întotdeauna prea mult de la soartă ca să fie fericit şi destul ca să nu fie.”

 

Rainer Maria Rilke: “Ca un om să iubească pe altul e probabil cea mai grea sarcină care ne-a fost încredinţată, sarcina supremă, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu…. Iubirea e un imbold pentru fiecare să se deşăvârsească, să devină cineva, să devină o lume el însuşi de dragul cuiva.”

 

Neale Donald Walsch: “Bucurie, adevăr, dragoste. Acestea sunt trei surori şi una te duce întotdeauna la cealaltă. Nu contează ordinea în care sunt aşezate.”

 

W. Shakespeare: “Noi ştim ce suntem, dar nu ştim ce putem deveni.”

 

OSHO: “Aminteşte-ţi că viaţa nu se termină mereu aşa cum începe. Sfârşitul este mereu o necunoscută, este un element invizibil. De cele mai multe ori nu se va întâmpla ceea ce noi credem că se va petrece. Viaţa este o călătorie necunoscută. Aşadar, orice ai crede în primele momente din viaţă, în primele clipe ale desfăşurării oricărui eveniment, nu se va termina neapărat aşa cum ai gândit. Ne putem implica în trasarea destinului nostru, dar nu putem deveni cel care îl decide. Rezultatul este întotdeauna altul decât cel scontat.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu