miercuri, 30 ianuarie 2013

227 / Ganduri / de Oana Cercelaru


Idei superfluu .. Despre EA, ca laitmotiv – sau doar citari din ineptiile mele 
CEATA totala….de parca as privi in suflete dezolate ..
Particule reci de apa in suspensie (pentru EA)….sau lacrimi refulate, condensate, inghetate..(pentru mine)

Cate similaritati intre NATURA si om…si cat de ciudat sa realizezi ca stii mai multe despre EA, decat despre tine sau fiintele vii care te inconjoara..!

Ciudat si absurd sa constati ca un om O depaseste in complexitate si mai ales in imprevizibilitate..

Ce intriga incomensurabila naste gandul ca ai expliciatii pentru plansetul norilor si toate formele in care isi manifesta revolta, in timp ce fluviile de amaraciune al caror izvor suntem, deseori raman o necunoscuta…

Cred cu tarie ca exista o fascinanta legatura de identitate intre natura si meschinul om:

Si EA zambeste (cu soare), se joaca (cu pietre), vorbeste (in valuri), suspina (in cascade), danseaza (in tornade), saruta (cu ploaie), construieste (cu vantul), se imbraca (in zapada)….dar, la fel ca si omul, intr-un moment de confuzie (CEATA) poate sa foloseasca aceleasi avantaje ca sa aduca disperare, tristete, deznadejde…poate sa-ti ucida sperantele folosindu-se de atuuri pe care le credeai indispensabile existentei tale..

Si totusi…EA, nu ma surprinde niciodata precum oamenii (cu toata coplesitoarea ei diversitate).
Stie deseori sa fie previzibila, sa-si anunte momentele in care simte nevoia de a-si revarsa furia funesta, stie sa se revanseze pentru orice moment de extrovertire negativa….

..Pe cand, fiintele asa-zis rationale se alimenteaza doar cu placerea de a face rau semenilor, asigurandu-si hidratarea cu ura, invidie si minciuna …. traind satisfactia razbunarii pe EA (care suporta cu stoicism atatea si atatea..)… sarbatorind cucerirea unor redute care au scapat de fapt asaltului…

Unii oameni (abrutizati) raspund cu rau si pentru bine, nu stiu ce inseamna recunostinta, nu pretuiesc, nu ajuta, nu respecta, nu iubesc…….decat placerile atroce!! Probabil astea sunt motivele pentru care ESTE in CEATA ‘natura’ mea. Pentru ca…. EA poate, dar nu mai are puterea sa INTELEAGA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu